Smörrebröden görs i två olika storlekar: hel skiva/halv skiva, För lunch eller förrätt till en middag rekomenderar jag den hela, för plockmat eller AW passar den halva bättre som man kan äta ståendes utan bestick (utan att bli kladdig, typ)
Tveka inte att skicka iväg en beställningsförfrågan till elsa@bageripomona.se
Två hela skivor är en lagom lunch, är man riktigt hungrig rekomenderar jag 3st.
Som plockmat är det kul med olika sorter och jag rekomenderar minst 2 sorter och gärna 3st per person.
På mina smörrebröd finns det en enda regel: alla har en botten av ekologiskt bröd, oftast dansk råg.
Sen är det kreativiteten som bestämmer. Ibland är det klassiska kombinationer som ägg & pepparrot och ibland hummus och chorizokryddade morötter som toppar bröden.
Mammas: rödbeta, grillad chevré, hallonvinaigrette, rostad fänkålsmajo & persilja
Tantröra: saltkokt potatis, picklad lök & Pomonas tantröra på ägg, Västerbottenost, brynt smör, dill, majo och citron
Allt bakas på hållbara råvaror i det lilla bageriet på Söder såklart!
Småkakor är bäst ingen protest! Det verkar ni tycka i alla fall, de är nämligen storsäljarna här på bageriet.
Och de ÄR det bästa alternativet om man ska bjuda många på fika, alla kan hitta något som passar dem!
Utbudet varierar men jag vågar nästan lova att någon av de här Pomonas klassikerna alltid finns:
-Kolakaka med kardemumma
-Browniekaka med massa choklad & havssalt
-Syltkaka med vår egna hallonsylt
Fikasortimentet varierar men ett par sorters bullar (alltid en vegansk), några glutenfria alternativ och chokladbollar eller biskvier finns alltid. Kom in och kika eller skicka iväg ett mail till elsa@bageripomona.se för att beställa till ditt kalas eller möte.
Elsa@bageripomona.se