Sortiment

Lunch

Vi serverar vegetariska, smakrika luncher med råvaror i säsong. Luncherna varierar varje vecka och ibland varje dag, ibland lagar vi soppa/gryta ibland matiga mackor, sallader, pizza eller ordentliga varmrätter, kolla in vår Instagram eller Facebook @bageripomona för menyn just nu.


Surdegsbröd

Vi bakar bröd i vår stenugn flera gånger om dagen för att alla ska få så färskt bröd som möjligt, alltid på ekologsika mjöler från t.ex. Råberga, Limabacka, Warbro och Rockbonden. Våra surdegsbröd innehåller ingen jäst utan bakas med det enkla receptet mjöl, vatten, salt & tid. Extra stolta är vi över vårat citronbröd som bakas på hela, ekologiska & råmixade citroner.


Frukost hela dagen

Frukostmackor

Wrångebäcksost/ägg, kaviar & dill/säsongens veganska 

Stor frukost

Brödkorg, blandade pålägg, smoothie med granaola, äppelmust från Palla, croissant, småkakor & kaffe. 

Frukostpaket

 Macka, kaffe & ditt val av:

-Ekologisk yoghurt med säsongens kompott

-Ett glas äppelmust från Palla

-Kardemumma/kanel/citronbulle eller croissant. 

Croissantfrukost

Croissant, marmelad, färskost & kaffe

Mer frukost

Efter säsong och humör har vi också någon av följande frukost alternativ: gröt, yogurtbowl, smoothie och fattiga riddare. Vi har alltid något veganskt, glutenfritt alternativ. 

Vi älskar fika, både att baka och äta!

 

Vi bakar det vi tycker är gott och kul och det varierar hela tiden eftersom vi älskar att vara kreativa och testa nya grejer. 

Några exempel på vad vi bakar:


Kardemummabullar

Vi både fyller och penslar våra med brynt smör och har ganska mycket sirap och salt i fyllningen, för då blir de som godast! 

Jitterbugg

Den klassiska småkakan gör vi såklart på vårt vis, kolakaksdeg, maräng och någon smaksättning som tex lingon, svarta vinbär eller citron.

Andra chansen

Lite av en klassiker på bageriet! Bakad på överblivna bullar och croissanter uppblandade med en smaksatt äggstanning till en slags brödpudding. Bakas av och fylls och/eller toppas med säsongens smaksättning som vaniljkräm och hallon eller fläder och jordgubbar. 

Vi har alltid några veganska bakverk och sötsaker bakade utan gluten! 

Croissantsnurror

Det bästa av två världar croissant + bulle. Vi fyller med olika saker efter humör och säsong men snurran med citronkräm och italiensk maräng är nog den mest populära. 

Biskvier

Vi bakar våra med en rostad solrosbotten, fyller med t.ex. kola, mintkröm eller hallontryffel, toppar med en chokladig smörkräm och doppar i ekologisk choklad från Malmö chokladfabrik. 

Kolor

Vi kokar kolor på ekologisk grädde, socker, sirap, smör, grädde och kanske den viktigaste ingrediensen; salt! Vi smaksätter med det vi tycker är gott, som brynt smör, choklad, citron & vallmo, lakrits eller mintchoklad. 

Tårtor & bakelser 

Vi gör vid enstaka fall tårtor och bakelser men siktar på att utveckla det sortimentet! Vi bakar dem på vårt vis och använder ingen mandel eller onaturliga råvaror.