Om

Bageri Pomona började som en dröm hos en 6-åring som ville öppna ett eget bageri, 24 år senare i juni 2020 slog drömmen in (eller ja, den sågs till att bli av rättare sagt) och Gunnel & Ruth öppnade dörrarna i Midsommarkransen utanför Stockholm. 

I November 2021 bytte bageriet namn till Bageri Pomona (efter fruktens och trädgårdens gudinna Pomona) och två år senare flyttade bageriet till dess nuvarande lokal, på Långholmsgatan 14 i Hornstull. 

Elsa 

Elsa äger och driver Bageri Pomona, hon är utbildad kock och har arbetat som konditor, bagare, kallskänka och barista. Tanken är att vara ett bageri som tänker som en modern restaurang, där smak och hållbarhet står främst. Elsa är en kreativ kaossjäl som bara måste testa nya saker hela tiden. Hållbarhetstänket genomsyrar allt på bageriet, från val av råvaror, kläder, porslin och öppettider. Den viktigaste hållbarhetsaspekten av alla är dock den mänskliga, att kroppen, sinnet och livet ska fungera. Som mamma och egenföretagare är det inte alltid lätt men det går! 

Jobba här

I nuläget söker jag ingen personal men möjligtvis behöver jag förstärkning till våren/sommaren, håll utkik på Instagram @bageripomona där jag uppdaterar mer! 


Skolor 

Jag har i nuläget inte möjlighet att ta emot praktikelever till bageriet men är du eller din klass intresserade av att komma på studiebesök och se hur ett riktigt litet bageri/lunchcafé fungerar eller för att prata hållbarhet inom branchen är ni varmt välkomna att maila mig så kommer vi överens om en tid som passar!

elsa@bageripomona.se